261191202
    Σε αυτό το κομμάτι του ιστότοπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικα με το χώρο της τυπογραφίας και των γραφικών τεχνών. Σύντομα όλες οι αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που φαίνονται αριστερά στη σελίδα. Μεχρι τότε παραθέτουμε συνοπτικά κάποιες πολυ σημαντικές συμβουλές και πληροφορίες.
2022 Entipografiki
Πολύτιμες πληροφορίες για να επικοινωνούμε καλύτερα...
Σχετικες πληροφορίες με τα χρώματα, γαμματοσειρές, ανάλυση εικόνων, αρχεία γραφιστικής και είδη χαρτιών
Χρώματα, CMYK & RGB
Χαρτιά - Papers
Αρχεία - Files pdf, cdr, psd, ai, eps, svg
Εικόνες & Ανάλυση jpg-jpeg, png, gif, tiff
Γραμματοσειρές - Fonts
2 3 1 0   2 2 4 0 7 6

Πληροφορίες

e n t i p o g r a f i k i @gmail.com
    Οι φωτoγραφίες που συμπεριλαμβάνονται στις δουλειές σας ή τα αρχεία όταν μας τα στέλνετε σε μορφή .psd, .tif  ή .jpg, θα πρέπει να είναι σε ανάλυση από 300 dpi έως 600 dpi σχεδιασμένο σε πραγματικό μέγεθος εκτύπωσης (>600dpi δε συνιστάται, διότι τα αρχεία γίνονται ογκώδη). Οι φωτογραφίες που γενικώς "κατεβαίνουν" από το internet έχουν πολύ χαμηλή ανάλυση π.χ. 72 dpi & θα πρέπει να τις αποφεύγουμε.
Ανάλυση Φωτογραφιών
    Έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε όλες τις μορφές γραφιστικών αρχείων. Στείλτε τη δουλειά σας αποθηκευμένη στο αντίστοιχο αρχείο. Αποφύγετε να στέλνετε πολυσέλιδα έντυπα από προγράμματα όπως το Corel. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε μαζί μας για να αποφασίσουμε από κοινού για το format που μας εξυπηρετεί. Τα αρχεία προτείνουμε να στέλνονται σε μορφή pdf, jpg, tif, png & αν είναι δυνατόν να συνοδεύονται από το ίδιο αρχείο στη μορφή του προγράμματος που δημιουργήθηκε. Τα Office ή άλλα προγράμματα που δεν υποστηρίζουν τις μορφές αρχείων της επικεφαλίδας δεν νοούνται ως γραφιστικά προγράμματα.
Μορφές Αρχείων ♦ pdf ♦ psd ♦ ai ♦ jpg ♦ tif ♦ eps ♦ cdr ♦ qxd
    Θα πρέπει να μετατρέπονται σε καμπύλες (convert to curves ή create outlines) ή να συνοδεύουν το αρχείο, ώστε να μη “χτυπάνε” αν χρειαστεί να ανοίξουμε το πρωτότυπο αρχείο.
Προσοχή στις γραμματοσειρές!
    Σε όλα τα έντυπα πρέπει να προσέχετε πολύ τα ξακρίσματα. Δουλέψτε με οδηγούς. Σημειώστε τα σημεία κοπής του εντύπου (crop marks) και ορίστε περιθώρια ασφαλείας (bleeds) για να μη χαθούν γράμματα στο κόψιμο ή να μη μείνουν λευκά περιθώρια. Επεκτείνετε την δουλειά σας από 2,5mm γύρω γύρω από τα σημεία κοπής και φτάστε τα γράμματα εσωτερικά 2,5mm πριν, όπως την πράσινη γραμμή στο παράδειγμα. (Για παράδειγμα για μια κάρτα 90x50mm σχεδιάστε την σελίδα σας 95x55mm δίνοντας 2,5 mm περιθώριο κοπής γύρω-γύρω και σημειώστε τα σημεία κοπής όπως στην παρακάτω εικόνα).
Ξάκρισμα
    Ο προεκτυπωτικός έλεγχος διασφαλίζει σε μεγάλο μέρος την τελική ποιότητα της δουλειάς σας και αφορά στον έλεγχο των ζητούμενων προδιαγραφών σε κάθε αρχείο πριν σταλεί για εκτύπωση. Στην περίπτωση που αναλάβουμε εμείς τη δημιουργία μακέτας, με την ολοκλήρωση του δημιουργικού σας αποστέλλουμε email προς έλεγχο μακέτας για τυχόν διορθώσεις (κείμενο, ορθογραφικά λάθη, φωτογραφίες, κ.λπ.)* και επιβεβαίωσή σας με απαντητικό email για την ορθότητά της, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην εκτύπωση. Στην περίπτωση που οι μακέτες έχουν δημιουργηθεί και αποσταλλεί από εσάς και δεν πληρούν τις προδιαγραφές εκτύπωσης, σας ενημερώνουμε, επίσης μέσω email, προκειμένου να κάνετε εσείς ή ο γραφίστας σας τις απαραίτητες διορθώσεις και να μας στείλετε εκ νέου email με το σωστό αρχείο για να προχωρήσουμε στην παραγωγή. * Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να αναλάβετε εσείς τη διόρθωση της μακέτας, μπορείτε να την αναθέσετε σε εμάς κατόπιν συνεννόησης, με μία επιπλέον επιβάρυνση. Σε κάθε περίπτωση εφόσον έχουμε απαντητικό email με την επιβεβαίωσή σας για παραγωγή της δουλειάς σας, θεωρούμε ότι την έχετε ελέγξει ως προς όλες τις προδιαγραφές και προχωράμε στην εκτύπωσή του, χωρίς να φέρουμε ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα (σημεία κοπής, ξακρίσματα, ανάλυση, χρώματα, ορθογραφικά λάθη κ.λπ.).
Προεκτυπωτικός έλεγχος
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στο χρωματικό μοντέλο της δουλείας σας. Στα αρχεία που προορίζονται να τυπωθούν με την μέθοδο της Οffset, όλα τα αντικείμενα, τα γράμματα και οι εικόνες θα πρέπει να έχουν χρώματα CMYK (Cyan / Magenta / Yellow / blacK) έτσι ώστε να μην υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας και αυτό που θα τυπωθεί τελικά στο χαρτί*. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος αλλoίωσης των χρωμάτων. Στα αρχεία που προορίζονται για ψηφιακή εκτύπωση τα αντικείμενα, τα γράμματα και οι εικόνες μπορούν να έχουν χρώματα CMYK ή RGB (Red/Green/Blue). Οι μακέτες στις οθόνες των pc φαίνονται πάντα πιο φωτεινές από ότι το πραγματικό αποτέλεσμα στην εκτύπωση offset. Φροντίστε να δίνετε τα ποσοστά των χρωμάτων μετά από χρωματική επιλογή μέσα από τη σκάλα τετραχρωμίας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα ποσοστά για να έχετε το καλύτερο και σωστό αποτέλεσμα. *απόκλιση έως 10% των χρωμάτων, ανάμεσα στο αρχικό αρχείο που βλέπουμε στην οθόνη & το τελικό αποτέλεσμα εκτύπωσης, θεωρείται ανεκτή. Οι λόγοι ανοχής μπορεί να είναι: η μη καλιμπραρισμένη οθόνη σας, ο συνδυασμός των δυνάμεων χρωμάτων που χρησιμοποιήσατε, με το χαρτί που επιλέξατε, κ.α.
Χρώματα CMYK - RGB
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ: 038478705000