261191202

Ιστορικό

   

Η επιχείρηση κρατάει τον οικογενειακό της χαρακτήρα από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, εδώ και 45+

χρόνια.

    Ο Παπαδόπουλος Χρύσανθος βρίσκεται στο χώρο των γραφικών τεχνών από το 1970. Το 1977 ξεκινάει τη δική του επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην αρχή, μόλις με 2-3 μηχανήματα λιθογραφίας κατάφερε να κρατηθεί στην αγορά. Αργότερα, το 1986, έκανε το μεγάλο και τολμηρό βήμα, αφού ήταν σε πρώιμο στάδιο το συγκεκριμένο είδος εντύπου, εξοπλίζοντας την επιχείρηση με ειδικά μηχανήματα μηχανογράφησης (από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα) και εδραιώθηκε στο χώρο.     Το 1995 με πρωτεργάτη το υιό του, Αγάπιο, αγοράστηκε ο πρώτος Η/Υ και ένας laser εκτυπωτής, παιρνόντας την επιχείρηση στο επόμενο στάδιο, τη δημιουργίας μακέτας σε ελάχιστους χρόνους, σε σχέση με τον μέχρι τότε τρόπο της λιθογραφίας, λινοτυπίας, ελεύθερου σχεδίου ή κλισέ.     Το 2001, πλέον πατέρας και γιος, μπήκαν σε μια καινούρια τεχνολογία, της ψηφιακής εκτύπωσης για μικρά τιράζ ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς πελάτες για εκείνη την εποχή. Τα επόμενα χρόνια που ακολουθούν είναι τα πιο παραγωγικά χρόνια, με το πελατολόγιο να αυξάνεται συνεχώς, αντιστρόφως ανάλογα όμως με το χώρο της επιχείρησης. Το 2011 έγινε η μετεγκατάστασή της σε ιδιόκτητο χώρο 180+ τ.μ., στην οδό Κασσάνδρου, επίσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η νέα έδρα πλέον είναι πιο λειτουργική και ανακαινισμένη σύμφωνα με τα νέα πρότυπα ενός τυπογραφείου, ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις. Την ίδια χρονιά, το xerox DC12 αντικαταστάθηκε  με το υψηλής απόδοσης, επαγγελματικό εκτυπωτικό μηχάνημα XEROX DC250, υποστηρίζοντας εκτυπώσεις μεταβλητών δεδομένων, μεγαλύτερες ταχύτητες και τιράζ, καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης σε όλα χαρτιά, απλά και ειδικά. Το 2015 έγινε η μεγάλη στροφή στην OFFSET εκτύπωση με μια μηχανή μονόχρωμη αλλά αξιόπιστη με νέες προοπτικές εξέλιξης.Το επόμενο έτος, εξοπλίστηκε με καινούρια ημιαυτόματη επαγγελματική ρολλοπλαστικοποιητική ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.  Έχοντας γερές βάσεις, χώρο και εξοπλισμό, η εταιρία μεγάλωσε το πελατολόγιο της και βελτιστοποίησε τη γραμμή παραγωγής της. Το 2019 αναβαθμίστηκαν πολλά μηχανήματα μας με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας γενιάς. Στην μετεκτυπωτική επεξεργασία πλέον προστέθηκε η σπιραλοποίηση,  συνθετική φύλλου και διπλωτική εντύπων. Σήμερα, μπορεί λοιπόν η εταιρία μας να χαρακτηριστεί ως μια κάθετη μονάδα καθώς όλα τα στάδια μιας παραγγελίας εκτελούνται στο χώρο μας.

Εξοπλισμός

Η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει την ακρίβεια στην εκτύπωση και τη μείωση του χρόνου παραγωγής, απαιτεί δε και την ανάλογη εξειδίκευση. Η επιχείρησή μας επενδύει συνεχώς στον εξοπλισμό, ανανεώνοντάς τον συνεχώς. Σήμερα, μετράμε πάνω από 25 τυπογραφικά μηχανήματα σε λειτουργία ικανοποιώντας κάθε ανάγκη του πελάτη. Το ολοκληρωμένο σύστημα εκτύπωσης Μηχανογραφικών Εντύπων αποτελείται από: RYOBI 3202CS (Δίχρωμη εκτυπωτική), MAY FCN-600 (συνθετική), Eskofot (για δημιουργία τσίγκων) και κοπτικό συνεχούς χαρτιού (και συνθεμένου), σε φύλλα. Το ψηφιακό επαγγελματικό εκτυπωτικό μηχάνημα XEROX DC250 με υψηλή ανάλυση 2400x2400dpi και εξαιρετική ποιότητα στις έγχρωμες εικόνες, με απόλυτη ακρίβεια και συμπτώσεις χρωμάτων, καθώς και μεταξύ των αντιτύπων, με πολλές επιλογές τελικής επεξεργασίας. Το Fiery του, έρχεται με τεχνολογία EFI και εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων, μειώνοντας χρόνους,ταυτόχρονα αυξάνοντας ταχύτητα επεξεργασίας- εκτύπωσης διαφορετικών δεδομένων ανα αντίτυπο σε μία συγκεκριμένη δουλειά. Για την εκτύπωση offset, η Rotaprint R36K κάνει πολύ καλά τη δουλειά της δίνοντας ικανοποιητικά αποτελέσματα τόσο σε μονοχρωμίες, διχρωμίες, ενώ η HEIDELBΕRG τυπώνει τις τετραχρωμίες. Μεταξύ των μηχανημάτων μας υπάρχουν μια όρθια (heidelberg), ένα μεγάλου μεγέθους κοπής-μαχαίρι HEROLD, μία ραπτική μηχανή, μία επαγγελματική ημιαυτόματης τροφοδοσίας-κοπής ρολλοπλαστικοποιητική και θερμή πλαστικοποίηση δίφυλλων. Στον υπόλοιπο εξοπλισμό έχουμε τα κοπτικά χαρτιού, αναγλυφοτυπία καθώς και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, laser και scanner, για δημιουργία μακέτας-σχεδίου. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε είναι από πιστοποιημένους προμηθευτές, μεγάλες εταιρίες του χώρου ανά την Ελλάδα.

Σκοπός

Με τη συνεργασία μαζί μας θα βεβαιωθείτε για την άριστη ποιότητα εκτύπωσης και επεξεργασίας, τους σύντομους χρόνους δημιουργίας και παράδοσης και τις συμφέρουσες τιμές μας. Πελάτες μας είναι επιχειρήσεις, καθώς και ιδιώτες(απλοί άνθρωποι), που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο εώς την Κρήτη. Αποστολές γίνονται κατόπιν συμφωνίας με τους πελάτες μας. Με την πολύχρονη εμπειρία μας μπορούμε να σας προτείνουμε ιδέες, εξασφαλίζοντάς σας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας έτοιμοι να σας απαντήσουμε για το στάδιο παραγωγής της εργασίας, ενδεχόμενες αλλαγές και ότι άλλο χρειαστείτε.
2022 Entipografiki
VANSDA
45+ έτη στο χώρο της Λιθογραφίας - Τυπογραφίας...
Δυο γενιές εμπειρίας και γνώσεων  συναντιούνται και πορεύονται ανακαλύπτοντας το μέλλον των Γραφικών Τεχνών.
2 3 1 0   2 2 4 0 7 6 e n t i p o g r a f i k i @gmail.com
MASTER DI
Framak
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ: 038478705000
COMPUTER-TO-PLATE (CTP)
OLIVER 72-1